I Saint Mont lages det spesielle og god vin

0

Saint Mont er en appellasjonen som bruker lokale og gamle  druevarianter: Tannat, Pinenc, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon for rød- og rosévinene, Gros Manseng, Arrufiacand og Petit Courbu for de hvite vinene.

Saint Monts rødviner er fyldige og elegante, med mørke fruktnoter og bemerkelsesverdig friskhet. De hvite vinene er originale, friske og velbalanserte. De uttrykker aromaer av sitrus og gul frukt med en attraktiv mineralitet. Roséene er livlige, lette og dekadente og utstråler aromaer av frisk rød frukt.

 Saint Mont-appellasjonen ligger ved de første skråningene av de pyreneiske foten, og dekker 46 kommuner vest i departementet Gers.

Plaimont Saint Mont Les Cépages Préservés 2019. Frankrike, Sørvest, Saint Mont. Pris kr. 169,90 Poeng 88/199 Importør: Einar A Engelstad AS

Laget av Arrufiac 20%, Gros Manseng 50%, Petit Courbu 30%. Lys gulgrønn farge. God duft av stikkelsbær med hint av tre. Frisk og fruktig smak. Lever opp til duften med sine bær. Godt balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer til alt fra havet. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.