Rosévin på bag in box.

Som Godt Drikke har skrevet tidligere, rosévin er i vinden, eller i glasset, som aldri før.

Derfor er det vel også naturlig at utvalget av rosévin i Bag in Box er blitt større. Med noen få hederlige unntak, så er det heller en trist opplevelse.

Biokult Rosé Zweigelt 2014. Østerrike, Burgenland. 85 poeng

BiB_BKND-ROTestens beste bag in box. Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette må være årets kosevin når vi snakker om rosévin. Meget godt kjøp!!

Tommasi Baciorosa Appasionato Rosé. Italia. 84 poeng

Fin, klar rosa farge. En bra duft med innslag av sitrus, modne kirsebær og skogsbær. Smaken er tørr, frisk og fruktig rosevin med en svalkende smak av røde bær. Som villjordbær og bringebær. Bra ettersmak. Passer til aperitiff eller til fisken. Meget bra kjøp.

Les Fumées Blanches Rosé 2015. Frankrike. 82 poeng

Veldig lys rosa på fargen. En fruktig duft med hint av rips. Smaken lever opp til duften med fin frukt, bra fylde og god syre/sødme. En bra, frisk ettersmak. Passer til sommerens letter salater. Bra kjøp.

Lacheteau Rose d´Anjou 2015. Frankrike. Loire 74 poeng

Veldig lys rosa. Duft av noe røde bær. Drops. Smaken er altfor søt. Nesten som jordbærsyltetøy. Men det er en fin ettersmak.  Kan kanskje brukes som aperitiff med is og sitronskive..

René Barbier Rosado 2013. Spania. Catalonia.  73 poeng

Rosa på farge. Duft av røde bær. Bløt smak. Noe blomst og litt for lite syre. Grei ettersmak.

Paxis Rosé  Portugal. Lisboa. 72 poeng

Lys rosa på fargen. Søt duft. Smaken lever opp til duften med en litt vammel ettersmak.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.