Selv om det ennå er guffent ute og kvikksølvet vaker under null, er en rosévin alltid på sin plass.

Og når prisen på denne chileneren ligger under 100-lappen, er det meste på plass. Viña Maipo er oppkalt etter Maipodalen der vingården ble grunnlagt i 1948. Den er kjent for å være opphavet til Chiles mest kjente viner. De enorme Andesfjellene ruver i øst og det kjølige Stillehavet dominerer i vest. I nord finner du den tørreste ørkenen og i sør ligger fantastiske isbreer. Disse fire naturlige barrierene gir Chile spesielle mikroklimaer som sammen med et fantastisk jordsmonn gir liv til et ekte vindyrkerparadis.

Nr. 141345
Viña Maipo Mi Pueblo Rosé (rosé)
Chile/Valle Central/2021/12 prosent
Kr. 98,90 (bestilling)

Halvparten Syrah samt Carménère og Cabernet Sauvignon. Fin rosa. Byr på et godt preg av bringebærdrops, eple, noe floral, en anelse solbær, urter og mineraler. Smaken er fruktig med noe sødme. Også fin friskhet. Lett syrlig med en tørr utgang. Alene eller til lyst kjøtt.

Nr. 139313
Viña Maipo Mi Pueblo Chardonnay (hvit)
Chile/Valle Central/2020/12,5 prosent
Kr. 56,90 (bestilling) (halvflaske)

Endruevin som er gulgrønn på farge. Åpner med gule, melne epler, tropisk frukt, sitrus og urter. Mer frukt i smaken. Passe frisk med fine syrer. Noe sødme fra 6 g/l sukker. Grei finish. Nytes alene eller til lyst kjøtt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.