Castelo de Pedregosa ble grunnlagt i 1993 av Bartolomé Pedregosa og María del Carmen Castelo.

De holder til i Sant Sadurní d’Anoia – i hjertet av appellasjonen for cava. Her har familien totalt 26 hektar vinmarker. Vingården begynte med økologisk vindyrking i 1997- noe som betyr at det ikke brukes kjemisk gjødsel eller sprøytemiddel. På gården, hvor familien også bor, er det stort mangfold av dyreliv som bidrar til et naturlig og balansert jordbruk. I dag er det de to sønnene i huset som driver vineriet.

Nr. 38075

Pedregosa Petit Cuvée Rosé Brut Nature (musserende)

Spania/Catalonia/2020/11,5 prosent

Kr. 169,90 (bestilling)

Importør: Heyday Wines AS

Ny årgang! Cava laget på åtte deler Pinot Noir og Trepat. Modnet året på bunnfallet. Lys rosa med fine bobler. Åpner med et deilig bærpreg – bringebær og jordbær – noe modenhet, mineraler og frukt. God mousse i en frisk smak. Element fra duften. Noe bitterhet i en lang ettersmak. Aperitiff eller til noe fra sjøen. 

Nr. 106419

Pedregosa Clos de Blancs Brut Nature (musserende)

Spania/Catalonia/2019/11,5 prosent

Kr. 91,00 (bestilling) (halvflaske)

Importør: Heyday Wines AS

Ny årgang! Xarello, Macabeo og Parellada i forholdet 55/35/10. Lagret 28 måneder på bunnfallet. Lys strågul. Små, fine bobler. Godt eplepreg, bakst, sitrus og noe mineralsk. Mer frukt i en frisk smak. God mousse og behagelig tørrhet. Lett bitter. God lengde. Alene eller til hvitt kjøtt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.