Vingården Domaine de Cantarelle ligger ved inngangen til Verdon nasjonalpark i Provence og består av 145 hektar vinmarker – i ett unikt område som ligger i et naturlig «basseng» fullt av relikvier fra romer-tiden.

Sjefen, Elodie Dieudonné, er fra en lokal familie som har vært eiere av vingården siden 1974, forbedrer stadig husets roséviner. Domaine Cantarelle er i prosess for å bli ferdig sertifisert Haut Valeur Environmental (HVE). Vinrankene ligger i høyden og vokser i et jordsmonn av leire- og kalksteinjord med god soleksponering. Den voldsomme og lunefulle Mistral-vinden har en stor innvirkning på rankene og beskytter disse mot angrep av fuktrelaterte sykdommer. Eiendommen har også mange relikvier fra romertiden. Romerne ga ikke bare navnet sitt til Provence, «Provincia Romana», men de brakte også vinplanten til området rundt år 0. I løpet av 2000-tallet vokste de til den største vingården i Coteaux Varois de Provence.

terning 5

Domaine de Cantarelle Triplette Côtes de ProvenceNr. 7703801

Domaine de Cantarelle Triplette Côtes de Provence (rosé)

Frankrike/Provence/2022/12 prosent

Kr. 175,00 (basis)

Importør: Best Cellars AS

Brukt omtrent likt med Grenache, Cinsault og Syrah. Lys rosa. Moden frukt, jordbær, noe mineraler, gode urter og lime i åpningen. Mer frukt i en mild smak. Fine syrer og en del fylde. Tørrer i en behagelig ettersmak som også har en anelse saltpreg. Nytes alene eller til sjømat. 23-årgangen er også kommet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.