Domain Roger Perrin har eksisteret helt siden begynnelsen av 1900 tallet i Chateauneuf du Pape. Men det var først 1969 at domenet fikk navnet Domain Roger Perrin da Roger Perrin overtok gården etter sine svigerfar.

Under innhøstingen i 1986, døde Roger Perrin plutselig og sønnen Luc overtok driften sammen med sin mor Yvette. Luc var ferdig utdannet ønolog og hadde praktisert på flere av gården i Chateauneuf du Pape. På slutten av 1990 årene, hadde Luc endelig fått økonomi til å modernisere bygninger og bygge ny kjeller. Noe som ga Domain Roger Perrin et ennå bedre rykte.

Etter sin altfor tidlige død i 2010, overtok hans søster Véronique Perrin-Rolin. Hun er også utdannet ønolog og arbeidet i Burgund. Sammen med sin sønn har Xavier Rolin, som har arbeidet i onkelens kjeller siden barnsben, fortsatte de arbeidet Luc begynte med modernisering og utvidelse av eiendommen. Fra 2017, er det Xavier Rolin som har eneansvaret for Domain Roger Perrin.

Domain Roger Perrin er i dag på 40 hektar. Av det har de 15,6 hektar i Chateauneuf du Pape med vinstokker som er opptil 100 år. De har 19,3 hektar i Cotes du Rhone og 6,4 hektar Vin du Pays de la Principaute d’Orange.

Roger Perrin Côtes du Rhône Fruité 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr 170,10 Poeng 87/100

Druene er Grenache 60%, Syrah 15%, Cinsault 15%. Dyp rød. God duft av mørke bær, skogsbær og små hint av krydder. Frisk og fruktig på smak med en bra fylde. God munnfølelse. Bra syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer glimrende sammen med lam eller vilt. Meget bra kjøp.

Roger Perrin Côtes du Rhône Cuvée Laura 2017. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 180,10 Poeng 88/100

Druene er Viognier 85%, Marsanne 10%, Grenache Blanc 5%. En fin gul farge med et lite grønt skjær. Duften har aprikos, blomster og hint av fersken. Fin fylde på smak, frisk med en meget bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med fet fisk og som kosevin. Meget bra kjøp.

Roger Perrin Côtes du Rhône Prestige Blanc 2017. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 180,10 Poeng 87/100

Druene er Grenache Blanc 35%, Marsanne 20%, Viognier 25%, Clairette 20%. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Duften har gul frukt, plommer og bitte litt gress. Fin fylde på smak, bra fruktighet og en vel balansert syre og sødme. En meget bra ettersmak. En vin som kan gå bra sammen med visse oster men aller best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.