Rocke bryggerne holder til i Tromsø og har det bra.

Hva kan vel være bedre enn rock og øl? Ingen ting om man ser på Bryggerimester Rune Andreassen og brygger Esben Rørnes på Mack Mikrobryggeri.

Brygger Esben Rørnes
Brygger Esben Rørnes

Det er ikke med lite stolthet at de viser frem Mack sitt mikrobryggeri. Det var vært under oppføring siden 2013, men det er først nå det er oppe på full kapasitet. Og i år vil mikrobryggeriet produsere cirka 30.000 liter øl. Og det er ikke hvilket som helst øl. Mikrobryggeriet er lekestua til Mack Bryggeris bryggerimester Rune Lennart Andreassen og mikrobryggeriets fastansatte brygger Esben Rørnes.

Mikrobryggeriet brukes til å finne nye øltyper til moderhuset Mack, men like mye til å lage spesial øl til restauranter rundt omkring i Norges land hvor restauratørene har mulighet til å bli med og brygge sitt eget øl. Og selvfølgelig brygges det til Ølhallen hvor de fleste øltypene kan smakes fra tapp.

IMG_0814En annen sak, er ølet som tappes på flaske. Spennende øl i mange forskjellige varianter. Ale, saison, IPA, hveteøl og øl som ikke har noen betegnelse ennå. Og forhåpentligvis en pilsner type. Tross alt er pils en av de vanskeligste ølene å brygge da man ikke kan gjemme feilen sine bak masser av humle. Den blir som den blir. Men uansett, felles for alle øltypene er at de brygges på ulike ingredienser og rock. Alt fra Tom Waits, Turboneger til Jimi Hendrix og Lemmy i Motörhead og mange flere. Her er det rock for nesten enhver smak. I alle fall den musikken som bryggerne liker. Spille listene presenteres selvfølgelig på flaskens bakside. Dette er øl som selges på flasker i Kjeller 5 og på vinmonopolet.

Godt Drikke vil komme tilbake med anmeldelser av de forskjellige ølene.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.