Jeg kjenner en mann med Stetson hatt. En man som er veldig glad i vin, men som pensjonister flest, har han ikke råd til de dyreste sakene på polet. Så fra og med i dag, kan man hver mandag lese om vin til under hundre og femti kroner. Og vi begynner med noen spanske.

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2013 Spania, Yecla 86 poeng.

2851501-1La det bare være sagt først som sist. Her er det vin for alle pengene. Fargen er nesten blårød. Duften har sine røde bær, krydder og en sødme jeg ikke klarer å definerer. Men det er bestemt ikke en ubehagelig duft. Smaken er rund, lekker munnfølelse. Riktig bra syre og sødme. En lang, fin ettersmak. Passer suverent sammen med høstens lam. Løp og kjøp.

El Coto Crianza 2010 Spania, Rioja  85 poeng

Rubinrød på fargen. Bra duft av røde bær og et aldri så lite hint av fat. Saftig smak som lever opp til duften med røde bær og fat. Bra balansert syre og sødme. Grei tannin. Bra ettersmak. Dette er et vin som passer best som kos. Meget bra kjøp.

Campo Viejo Crianza 2011 Spania, Rioja 85 poeng

Campo Viejo er vel en klassiker etter hvert. Men en ting er sikkert, her er det en sjeldent billig Rioja og det er masser av vinen for pengene. Dyp rød, bra duft av røde bær, fat og det lille udefinerbare. Smaken lever opp til duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Meget bra kjøp.

Espelt Old Vines Garnacha 2014 Spania, Catalonia, Empordà Costa Brava 84 poeng

3455201-1Flott rød farge, God duft av mørke bær og fat. For meg er det en riktig snadder duft. En rund og bløt smak, ung og med mørke bær. Man finner også noe urter sammen med en vel balansert syre. Bra ettersmak. En vin som passer til lam eller sladder utover de sene timer.

Marqués de Cáceres Crianza 2012 Spania, Rioja 83 poeng

Dyp rød på fargen. Duft av mørke bær. Hint av urter og eik. Smaken er rund, frisk med samme bær, eik og urter som i duften. Bra tannin og en bra ettersmak. Passer sammen med lam.

Rioja Vega Crianza 2013 Spania, Rioja 82 poeng

Ungdommelig, dyp rød på farge. Duft av mørke bær og en anelse fat. Smaken er rund, frisk og med samme bær som i duften. Hint av fat. Kunne vært mer tannin og kanskje en strammere syre i ettersmak. Men, med en pris på drøye 117 kroner er det et riktig bra kjøp.

Marqués de Longares Crianza 2012  82 poeng

En dyp rød farge. Vinen har en fin duft av fat, mørke bær og noe vanilje. Smaken preges av syren og det kanskje litt for mye. Men ellers frisk med modne bær og noe urter. En grei ettersmak. En vin som vil passe sammen med høsten og vinterens tunge kjøttgryter.

Ramón Bilbao Crianza 2012 Spania, Rioja 79 poeng

Mørke rød, helt ok duft av mørke bær, krydder og fat. Solbær, fat på smak. Grei tannin og en helt ok ettersmak. Passer til lam.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.