”Jeg drikker aldri Cava, kun Champagne,” sa en ung dame på et foredrag jeg holdt en gang. Stakkars ung dame, tenkte jeg. Det er utrolig mye godt, og ikke minst penger, hun går glipp av på grunn av snobberi.

Her er noe forslag til bobler i glasset sene høstkvelder.

Segura Viudas Brut Reserva 89 poeng

Lys farge med små med fine bobler. Lekker duft av sitrus, epler og hint av kjeks. Tørr elegant smak med en bitte liten hint av kjeks. Lang og fin ettersmak. Passer til skalldyr, tapas og ikke minst til kos. Her er det masser av bobler for pengene. Løp og kjøp.

170001-1Segura Viudas Reserva Heredad Brut 87 poeng

Fin gul farge. Bra duft av sitrus, epler og bitte litt bakeverk. Smaken lever virkelige opp til duften. Fin sødme, bra ettersmak. Smaker som en god gammeldags cava. Passer til kos. Meget bra kjøp.

Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2010 90 Poeng

Drøyt hundrelappen dyrere enn de andre cavaene. Men den er verd vært øre. Lys gul på farge. Lekker duft av epler, sitrus og kjeks. Frisk og fruktig. Lang og nydelig ettersmak. Kan man kalle en cava sexy?

Juvé y Camps Gran Reserva Brut 90 poeng

Lys strågul. Lekre små bobler som kiler ganen. Nydelig duft av litt fat, sitrus, epler og en anelse blomst. Lekker sødme på smaken, fersken og pære. Perfekt balanse. Lang og god ettersmak. En utrolig bra kosevin.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.