Domaine Paul Jaboulet Aîné er kanskje det mest kjente vinnavn i Rhône og et referansepunkt for elskere av rhôneviner.

Domaine Paul Jaboulet Aîné ble grunnlagt 1834 og Antoine Jaboulet ristet liv i den svært så søvnige regionen og skapte en av viktigste vinregionene i verden. Siden den gangen har  Domaine Paul Jaboulet Aîné vært et referansepunkt i Rhône, blant annet med den smått ikoniske Hermitage ‘La Chapelle’.

I 2006 overtok familien Frey eiendommen og noe av det første ønologen og eieren Caroline Frey gjorde, var å legge om til biodynamisk produksjon. Og i 2012 fikk de sin økologiske sertifisering.

Jaboulet Parallèle 45 Côtes du Rhône 2014. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 149,90 Poeng 87/100

Druene er femti/femti Syrah og Grenache. En mørkrød farge. Nydelig duft av mørke bær med hint av krydder. Smaken er fyldig med bra munnfølelse. Lever fint opp til duften med sine mørke bær. Frisk. Bra syre og sødme med en flott ettersmak. En vin som passer glimrende til lyst kjøp. Meget bra kjøp.

Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets 2015. Frankrike, Rhône Nord, Crozes Hermitage. Pris kr. 199,90  Poeng 90/100

Druen er Syrah. Dyp rød på fargen. Flott duft av mørke bær som solbær og en anelse krydder og fat. Smaken er fyldig med fin frukt og en virkelig god munnfølelse. Meget bra syre og sødme. En lang og god ettersmak. Kan brukes både til lam og kos. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.