Réva har eksistert siden 1867, men det var først da tsjekkeren Miro Lekes overtok gården 2010 og ansatte en rekke unge mennesker med ønolog Daniele Gaia som daglig leder at det virkelig tok av for Réva.

I dag så har Réva 30 hektar land og av disse dyrkes 23 hektar med vinstokker. Alt økologisk. Under Covidpandemien, ble teamet bundet ennå tettere sammen i følge Daniele Gaia. Alle var ute på markene og satte nye vinstokker for hand.. og ikke minst så spiste man sammen på deres 1 stjerne guide Michelin restaurant. Ikke rart de ble sammensveiset.

Réva Grey Langhe Bianco 2018. Italia , Piemonte , Øvrige. Pris kr. 239,90 Poeng 89/100

Druene er Sauvignon Gris 70%, Sauvignon Blanc 30%. Gulgrønn farge. En bra duft av sitrus, urter og bitte litt eik. God fylde på smak, men frisk og fruktig. Bra balansert syre. Lever opp til duften. God ettersmak med bitte litt bitterhet. Nydelig. Passer sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Réva Nebbiolo d’Alba 2020. Italia , Piemonte , Nebbiolo d’Alba. Pris kr 295,- Poeng 90/100

Som synes av navnet, er drua Nebbiolo. Fin middels rød farge. Duft av røde bær, tre og urtehage. Frisk og fyldig på smak. Fruktig og lever riktig bra opp til duften med sine bær og urtehage. Bra balansert og meget fin tannin. God ettersmak. En vin som passer bra sammen med pasta. Glimrende kjøp.

Réva Barbera d’Alba Superiore 2020. Italia , Piemonte , Barbera d’Alba. Pris kr. 225,- Poeng 89/100

Barbera. En litt ung rød farge. Duft av røde bær, hint av blomster og litt trevirke. Fruktig og fyldig på smak med en fin lett sødme som balanseres perfekt av syren. Lett tannin og en elegant ettersmak. En vin som går bra sammen lam. Her er det kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Réva Barolo 2018. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 465,- Poeng 93/100

Drua er Nebiolo. Mørkerød farge. Fantastisk duft av plommer, modne kirsebær og bitte litt blomster. Smaken lever  opp til duften. Rund og bløt med en meget bra fruktighet. Godt balansert syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går bra sammen med lam. En fantastisk Barolo.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.