Jeg er veldig glad i vin fra Rhône. Og det er det sørlige Rhône som er mitt landskap.

Her er landskapet mildere, mindre dramatisk og værforholdene mindre ekstreme enn i Nord Rhône.  Sør for byen Montélimar blir dalen flatere og videre, før den til slutt åpner seg mot Middelhavet. Noe som påvirker klimaeRhône t i stor grad og gjøre livet litt enklere å leve. Sør-Rhône er varmere, druemangfoldet større og spennet mellom kvalitetene bredere. Grenache er viktigst, men også Mourvèdre, Syrah, Cinsaut og Carignan dyrkes det mye av. Rødvin er viktigst, men det lages også rosé- og hvit vin. Og en av de som lager bra viner i det sørlige Rhône, er Remi Pouizin. Han vokste opp med Domaine La Fourmente, men som det ofte går, skilte han og faren veier da de ble uenig om veien videre. Så Remi Pouizin startet sitt eget. Etter mye om og men, drifter Remi og kona Géraldine markene til faren etter biodynamiske prinsipper. Men de må kjøpe druene til markedsmessig pris. Fordelen er at han også kan kjøpe druer fra andre biodynamiske produsenter. Så det betyr at han nå får druer fra 25 hektar vinmark.

Remi Poulzin Côtes du Rhône Villages Native 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône-Villages. Pris kr. 189,90 Poeng 87/100

Druene er klassiske druer i Rhône. Mourvèdre 10%, Grenache 50%, Syrah 40%. Fin mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av krydder. Smaken er fruktig og god. Rund og bløt. God syre og en mild tannin. Veldig bra ettersmak. En vin som fungerer riktig bra med lam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.