For mer enn 2000 år siden begynte romerne å dyrke vin på markene til familieeiendommen Maximin Grünhaus i Mosel, Ruwer.

I «moderne» tid blir eiendommen førstegang omtalt 6. februar 966 da keiser Otto I bekreftet en donasjon gjort i det syvende århundre av kong Dagobert. Han donerte eiendommen til Benediktinermunkene i Saint Maximin-klosteret i Trier. Og sånn gikk tiden, med tilbygg av slottet, vinkjellere og mye annet. Helt frem til Napoleon kom i 1807. Han konfiskerte gården og gjorde den til fransk eiendom frem til 1810. Da ble den solgt til Friedrich Freiherr von Handel og igjen i 1882 til Carl Ferdinand Freiherr von Stumm-Halberg – dagens Maximins tipp-tipp-oldefar. Maximin von Schubert er med andre ord 6. generasjon på den 34 hektar store eiendommen.  Men det mest fasinerende med Weingut Maximin Grünhaus, er at de igjennom hele historien har laget noen Tysklands beste viner.

Maximin Riesling 2018. Tyskland, Mosel. Pris kr. 162,- Poeng 87/100

Lysgul med et grønt skjær. Duft av sitrus, epler og fine hint av vinbergfersken og blomster. Frisk og fruktig med en god fylde på smak. Godt balansert syre. Lever opp til duften med sin frukt. Lang og god ettersmak.  Masser av kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Maximin Riesling 2019. Tyskland, Mosel. Pris 479,90 Poeng 87/100 (BiB 3 liter) BU

Samme lysegule fargen med et grønt skjær som 2018 årgangen. Duft av epler, fersken med hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Litt rundere enn 2018 årgang. Meget bra balansert. Elegant ettersmak. Denne Bag in Boxen slippes i mai og er kanskje den beste rieslingboksen denne sommeren. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.