Det er mer enn 60 år siden Robert Drouhin, sjef for Maison Joseph Drouhin i Burgund, var på besøk for å promotere selskapets viner på vestkysten av USA.

Den californiske vinindustrien var da så smått begynt å bli gjenkjent, men det var likevel lite som skjedde i Oregon. Likevel: Da han besøkte området, skjønte han raskt at Pinot Noir-druen hadde like gode vekstforhold der som i Burgund. Oregon og Burgund ligger på samme breddegrad og har nesten like mange soltimer og lik nedbørsmengde. I 1986 ble datteren Veronique uteksaminert etter å ha studert vinfaget. Hun ble først praktikant på en del vingårder før faren kjøpte en stor eiendom som hadde vært kornåkere og en grantrefarm. Veronique Drouhin er i dag sjef og vinmaker for gården og har produsert vin der i over 20 år.

Nr. 10417
Cloudline Pinot Noir (rød)
USA/Oregon/2019/14 prosent
Kr. 294,00 (bestilling)

Endruevin som er fatmodnet i seks måneder og flaskemodnet i to. Klar rubinrød. Finner først og fremst god frukt i duften samt bringebær, kirsebær og noe jordsmonn. Smaken er også fruktig med mer bær. Middels fylde. Syrer og tanniner som balanserer. God varighet. Til lyst kjøtt og fisk – gjerne torsk.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.