Pinot Grigio, Pinot Gris eller Rauländer, kjært navn har mange navn. Men på tross av alle navnene, så er det samme drue.

Det er en hvitvinsdrue, selv om skinnet har en grålig, lyserød farge.
Opprinnelig stammer den fra Burgund en gang i middelaldrene. Navnet den gang, tror man var Fromenteau. Den spredde seg sammen med Pinot Noir, først til Sveits på 1300 tallet før den fortsatte ut i Europa. På slutten av 1700 tallet og begynnelsen av 1800 tallet, fikk drua en renessanse i Burgund og Champagne, hvor den spredde seg hurtig til andre regioner. Mest populær ble den i Nord-Italia som ved siden av noen av de tyske vindistriktene, kanskje produserer noen av de beste Pinot Girgio vinene.

Noen rimelige viner på Pinot Grigio.

Elena Walch Pinot Grigio 2016. Italia, Trentino-Alto Adige, Alto Adige. Pris kr. 219,90

Lys grønngul på fargen. Frisk duft av sitrus, epler og et fint hint av krydder. En frisk smak som lever fint opp til duften med en riktig godt balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som passer bra sammen med fet fisk.

Mezzacorona Castel Firmian Pinot Grigio 2016 Italia, Trentino-Alto Adige, Trentino Pris kr. 159,90

Strågul på fargen. Frisk duft av moden frukt som pærer. Hint av blomster. Frisk og fyldig smak. Sitrus, frukt med en riktig bra balanse mellom syre og sødme. Fin ettersmak. Meget bra kjøp.

Tezza Pinot Grigio 2016. Italia, Veneto. Pris kr. 125,-

Testens billigste. Ikke at det gjør den noe dårligere enn de andre. Lys gul på farge. Bra dufter av epler med hint av blomst og krydder. Smaken er frisk med en fin fylde. Mild frukt og en godt balansert syre og sødme. Lang ettersmak. En ekte kose vin. Meget bra kjøp.

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.