50% røde drue + 50% hvite druer = 100%  Philipp Kühn. Dette er formelen Philipp Kühn bruker når han beskriver vinfirma sitt. Philipp Kühn var 20 år gammel da han overtok gården fra sin far i 1992. En 20 ha stor gård som har vært i familiens eie siden 1700 tallet.

Philipp Kühn har like stor fokus på sine røde viner som sine rieslinger. Når det snakkes om rødvin, så er det først og frem  Spätburgunder, Pinot Noir, men også et viss del Frühburgunder, Merlot og Cabernet Sauvignon. Han vinifiserer de røde druene på en tradisjonell måte med spontangjæring samt lagring på gamle trefat og franske eikefat.

Hovedfokuset på hvitvinen er selvfølgelig Riesling, men også Pinot Blanc, pluss Gewürztraminer, Sauvignon Blanc og Viognier. Produksjone skjer i ståltanker eller gamle tønner, noe spontangjæres og noe med tradisjonell gjør som igjen garanterer en fin aroma og en kraftig kropp med en fantastisk holdbarhet.

Noe av det først Philipp Kühn gjorde da han overtok gården, var å legge om til økologisk landbruk. Og han har høstet mye annerkjennelse for den jobben han gjør, blant annet så har han blitt kåret både som den «hurtigst stigende stjerne» i 2011 og en av Tysklands beste vinprodusenter. Noe man ikke kan være uenig i.

Philipp Kühn Laumersheim Riesling vom Kalksteinfels Trocken 2021. Tyskland, Pfalz, Øvrige. Pris kr. 254,90 Poeng: 89/100 Importør: Best Buys International AS

Lys strågul med et lite grønt skjær. God duft av epler, sitrus og bitte litt fersken. Smaken er  frisk og fruktig med en fin fedme. Samme eplene og sitrus som i duften. Godt balansert. Lang og god ettersmak. En vin som går glimrende sammen med sjømat og kos. Mye vin for pengene.

Philipp Kühn Im Grossen Garten Rsl GG. Tyskland, Pfalz, Øvrige. Pris kr. 372,90 Poeng: 92/100 Importør: Best Buys International AS

Gulgrønn på fargen. Elegant duft av sitrus, grønne epler og små hint av blomster. Fruktig og fyldig på smak. Lever opp til duften med sin frukt, epler og sitrus. Glimrende balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med fet fisk. Nytelse. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.