Hva er egentlig Pet Nat?

Det første vi kan konstatere er at Pet Nat ikke er ny oppfinnelse. Opprinnelig ble det kallt  methode ancestrale på fransk, som rett og slett betyr gamlemåten. Nå kaller vi det vanligvis pétillant naturel eller bare pét nat. Det er kort og godt vin som er tappet på flaske før den er gjæret ferdig. Det er levende gjær og sukker. Så spiser gjæren opp resten av sukkeret og lager bobler og smak.

Selv om det er tillatt å filtrere vinen, er de fleste ufiltrerte, noe som gjør dem tåkete og uklare. Det det som gir vinen en helt unik duft og karakter på grunn av den litt ukontrollerte gjæringen. Det jeg liker ved Pet Natt er at det ikke finnes tilsetningstoffer samt at vinen har litt lavere alkohol. En annen sak er at kvaliteten har økt markant de siste årene.

Biokult Pet Nat 2020. Østerrike , Österreichischer W. Pris kr. 179,90  Poeng: 86/100

Like deler Zweigelt, Pinot Noir, St. Laurent, Blaufränkisch. Fin lys rosa farge. Flott skum. God duft av bringebær, hint av urter og blomstereng. Smaken har en fin fruktig fylde. Bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med røde bær. God ettersmak. En vin til kos. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.