I blant så skulle jeg ønske at Norge var litt katolsk. Iallfall når pave Frans holder sine prekener.

Siden paven ble valgt i 2013, har han titt som tett fortalt som sin store glede for god vin. Akkurat som han nevner vin i sine prekener. Det er kanskje ikke så rart at han snakker om vin, han har selv røtter i den italienske vinverden. Hans bestefar var vinbonde i Piemonte. At paven selv er argentiner, skyldes at hans far måtte flykte fra Mussolinis fascister i 1929.

Bryllup-i-Kana
Bryllup i Kana. Henger i Louvre

Da paven for noen uke siden, holdt sin ukentlige tale på Petersplassen i Roma, understreket han nok en gang viktigheten av å ha nok vin. Og da spesielt når man skulle feire bryllup. Som han forklarte for de flere tusen fremmøtte, så forvandlet jo Jesus vann til vin under bryllupet i Kana for at de hadde gått tom for vin.

-Og hvordan er det mulig å feire bryllup og holde fest, hvis man mangler det som profetene mener er et viktig element til en sådan fest? lød det fra paven.

Så den dagen biskopene i Norge oppfordrer til å ha  nok øl til bryllup ved norske vigsler, jeg mener, øl er jo nærmere våre tradisjoner enn de ved Middelhavet, så skal jeg kanskje melde meg inn i kirken igjen. Eller… kanskje ikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.