Påskevin til lam

Hva  skal man drikke i påsken?

lammeryggTja, alt man liker, egentlig. Men, her er noen forslag på hva som kan passe til lam og vin som jeg liker og har smakt det siste året. Problemet er å finne vin som passer til akkurat ditt tilbehør, hvordan lammet er tilberedet osv. Derfor er basisen for disse vinene den mest vanlige type lammesteker.

En gang i tiden, så var det Bordeaux det handlet om når man snakket om lam, vin og påske. Men, etter at Parker har skapt og orientert vinene i en annen retning, så er det vanskeligere å finne en bra bordeaux til lam . Men, en dag blir vel Parker også passé og Bordeaux blir ikke fullt så ensartet som jeg opplever det i dag.

RødvinPinnevin Riserva stemningsbilde

Motepulciano d’Abruzzo Riserva 2010, Cantina Zaccagnini. Pinne vinen.

Fargen er dypt rød, duften er tidlig høst, med mørke bær, litt frukt og kanskje litt krydder. Smaken er preget av duftene, med litt eik, de mørkebærene og frukten. Syre og sødme er veldig bra balansert og gir en fin følelse mot ganen.

Muga Reserva 2008/2009 til 199,90

b_muga_reservaFargen er vakker og dyp rød. Ikke en jeg vil ha på veggen, men veldig gjerne i glasset. Fint speil på glasset og en duft av mørke bær og vinkjeller med et passelig strøk av eikefat. Den første munnfullen føles fyldig og behagelig. Og som i duften, kjenner man de mørke bærene i smaken. En flott balanse mellom syre og sødme. Glimrende påskevin.

Monteraponi Badia a San Michele Chianti Classico 2011

Fargen er vakkert dypt rød, en fruktig fin duft. Vinen har en god balanse mellom syre og sødme, uten at syren blir for dominerende. Smaker av bær og frukt. En utmerket avslutning selv om jeg skulle ønske den var litt lenger.

Corte Sant’Alda Campi Magri Valpolicella Ripasso Superiore 2010

rød1Vinen spontangjæres i store eikeliggere og helles deretter over de gjærede druerestene fra Amarone som enda er fulle av most. Vinene modnes deretter 18 måneder på kirsebærfat på 14hl. Fargen er dypt rød, nesten over i det blåaktige. Duften er nydelig kirsebær og en anelse urter. Smaken er veldig fyldig uten å miste friskheten. Det er frukt og en sødme som balanserer godt med syren. Lang ettersmak. Økologisk vin.

Remelluri Reserva 2007

En riojavin uten det overdrevne fatpreget. Nydelig dyp rød farge. En behagelig duft av vanilje og krydder. Bløt syre, bra fylde og fin ettersmak.

Hvitvin

Balthasar-Ress-Riesling-Spatlese-1998-LabelHvitvin til lam? Joda, eldre riesling passer glimrende til lam. Første gangen jeg fikk riesling og lammeskank, var på et besenwirtschaft i Rheingau. Og det var en fantastisk opplevelse.

Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling Spätlese 1998

Vinen har den vakre dypt gyllene fargen som man finner på de beste riesling vinene. Duften er honning og petroleum. Smaken er selvfølgelig moden. Sødme med smak av frukt og honning. En veldig godt balansert syre og sødme. Lang ettersmak. En vin som er en opplevelse i seg selv. Tror denne kan lagres i minst to, tre år til.

Godt Drikke kommer i slutten av uken med tips om hvilke bag in box som er verdt å ha med seg inn i påsken.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.