Tre brittiske øl.

Den ville, den snille og den kjedelige.

Eurospar i Tromsø, har fått et utrolig bra utvalg av øl. Ikke bare de tradisjonelle, men masse spennende småting fra stort sett alle land som lager spennende øl.

Master Brew

Den første jeg plukket med meg, var fra bryggeriet Shepherd Neame. Et bryggeri som har noen år på baken med sine cirka 325 år. Deres Master Brew, en lager,  er nesten overveldende med sin voldsomme duft av humle når man åpner flasken. Ølet har en vakker gyllen farge, et fint gulhvitt skum. Smaken er preget av Kentish humle. Ikke et ubehagelig møte. Noe sitrus, som jeg innbiller meg vil passe bra sammen med fisk. Det er et vilt øl, som er overaskende bra balansert og som har en nydelig lang ettersmak.

Cairngorm Sheepshaggers Gold

917500_0_9999_v1_m56577569852039409Det neste ølet kommer fra Cairngorm Bryggeri. Et langt yngre bryggeri som ble grunnlagt i 2001 i det skotske høylandet. Cairngorm Sheepshaggers Gold er mildere i framtoningen enn sin forrige kollega. Blomstereng duft som får en til å tenke på sommer. En vakker rav farge, litt for lite hvitt skum. Smaken inneholder, brød og litt karamell. En mild bitterhet som også preger  ettersmaken. En snill øl som kanskje passer best til hvitt kjøtt… eller lam.

Cold Fell Crisp Pale Ale

Geltsdale Brewery holder til i det nordlige Cumbria. Deres Cold Fell er en crisp pale ale. Ølet er oppkalt etter den nordligste bakken Pennine kjeden, og er i følge bryggeriet ” et høyt sted for fred og jubel med utmerket utsikt over Geltsdale og grenseregionen.”548978_484038858317524_450016019_n

Duften er blomstret, temmelig frisk med en anelse sitrus. Skummet er helt greit hvitt.  Første svelgen er litt bitter, før en anelse karamell trer igjennom. Ettersmaken kunne vært lenger, men har en fin bitterhet. Også et øl til lørdagskyllingen. Personlig opplever jeg ølet ordinært og kanskje litt kjedelig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.