Vinhylle i et fransk supermarkedet i Loire.

Noen pappvin som er verd å gå høsten i møte med. Felles for alle sammen er at de får terningkast 6. Vinen er smakt i løpet av sommeren og sensommeren i år.

Rosévin.

Denne gangen er det bare med en rosévin på boks.

Biokult Rosé Zweigelt 2015 Østerrike, Burgenland. Terningkast 6. /85 poeng

Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette må være årets kosevin når vi snakker om rosévin. Her får man utrolig mye vin for pengene. Et ekte løp og kjøp vin.

Hvitvin

De hvite på boks som jeg har med, er alle fra Tyskland.

Leitz Riesling Trocken 2015. Tyskland, Rheinhessen. Terningkast 6 /87 poeng.

Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og lukte. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Rimelig lang ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Geil Riesling Trocken. Tyskland, Rheinhessen. Terningkast 6 /86 poeng.

Fin gulgrønn farge. Lekker duft av epler og sitrus. Smaken er som duften med sitrus og epler. Godt balansert syre og sødme. En riktig bra ettersmak. En vin som passer bra sammen med ost eller kos. Meget bra kjøp.

Von Winning Riesling Pfalz Tyskland. Terningkast 6. /86 poeng.

Dette er ingen kosevin men en glimrende vin til mat. Så er det sagt først som sist. Fargen er gulgrønn. Herlig duft av grønne epler. Smaken har fin fylde, syrerik men med en virkelig god fruktighet. Passer fint sammen med røkte skinker, paier og visse ostetyper. Meget bra kjøp

Rødvin.

Det er en oppsjø av bra rødvin på boks. Jeg har tatt med tre som jeg har falt for.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna, Italia Terningkast 6. /87 poeng.

Dette er en jeg aldri vil bli lei og er derfor en gjenganger på alle mine smakinger. Vinen har samme vakre, dype røde fargen som tidligere. En herlig duft av mørke bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på papp. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med lange diskusjoner mørke høstkvelder. Et virkelig godt kjøp.

Matto di Bacco Barbera Italia, Piemonte. Terningkast 6. /85 poeng.

Den er blålilla på fargen. God duft av mørke bær og hint av blomster. God munnfølelse, rund og behagelig. Bra balansert syre og sødme. Elegant ettersmak. Passer glimrende sammen med lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Rauzan Despagne Bordeaux Réserve Rouge 2012 Frankrike, Bordeaux. Terningkast 6. /85 poeng.

Her er den klassiske røde, Bordeaux fargen. Sammen med en nesten klassiske Bordeaux duft av solbær og tørkede urter. Og det er ingen dum duft. Smaken har mørke bær, litt i retning bringebær og bjørnebær. Med en fint balansert syre og sødme som gir en god friskhet. God ettersmak med en god lengde. Dette er en vin som danser fint sammen med både storfekjøtt og lam. Og ikke minst passer den godt til kos. Meget godt kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.