Som de fleste vinprodusenter, er Paco Rodero og hans kone Conchita Villa, opptatt av sin egen historie. Og for deres del, går den tilbake til Pedrosa de Duero på 14. hundretallet, Burgos i Spania.

I denne bitte lille landsbyen eide Doroteo Rodero en liten vingård hvor han arbeidet sammen med sin sønn Paco og naturlig nok dyrket de den lokale varianten av Tempranillo drua. Helt tilbake til 14 hundretallet tilhørte familigården landsbyprestene som brukte den som betaling for å holde messer og be bønner for familien. Om messen og bønnen hjalp, vet jeg ikke, men det var i alle fall flere hundre år senere, begynnelsen på Paco Rodero og Conchita Villas familieeventyr og deres drøm om å overta små vingårder i Ribera del Dureo området og drifte de på tradisjonell måte.

1996 startet de vingården Pago de los Capellanes i Burgos og temmelig hurtig havnet de på Wine & Spirits magazine sin topp hundre liste over verdens beste vingårder. Så det er kanskje ikke så rart at de holder beinhardt på sin filosofi om at deres viner skal gjenspeile tradisjoner, landskapet og historien de kommer fra. Samt en søken etter å kunne lage unike, komplekse viner med lang holdbarhet.

Pago de los Capellanes Crianza 2015. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr 239,40 Poeng 89/100

Drua er selvfølgelig Tempranillo. Dyp mørkerød farge. Meget bra duft av mørk frukt, jordbær og små hint av krydder. Smaken har en fin fylde, frisk med en riktig bra balanse. Fin tannin. En meget bra ettersmak. En vin som danser perfekt sammen med høstens lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.