Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles 2018, en meget bra burgunder.

0

En riktig bra hvit burgunder !

Olivier Leflaive ble født i 1945. Som 20 åring studerte han økonomi på Ecole Supérieure de Commerce og endte opp med bachelor i økonomi. Som mange andre unge mennesker så skuffet han sine foreldre og hadde en «sturm und drang» periode  som bohem i Paris fra 1972 til 1981. Dels var han musiker og supplerte inntekten som lærer i regnskap for voksene.

Temmelig kjapt fikk Olivier jobbet i både TV og radio sammen med vennene sine fra radioprogrammet “Le Petit Conservatoire de Mireille.” Deretter ble han manager for den nederlandske singer-songwriteren Dick Annegarn, og den franske sangeren Hervé Cristiani og for en rekke forskjellige visegrupper. Senere toppet han bohemkarriæren som leder på den franske radiostasjonen France Inter og hadde ansvar  for show som ble arrangert av Jean-Louis Foulquier og José Arthur. Det var også i denne perioden han ble far til de tre første av sine fem barn.

I 1982 skjedde det er rekke endringer i Olivier Leflaive liv og han besluttet å flytte tilbake til Burgund. I 1984 startet Olivier sin egen negociant-virksomhet. Til forskjell fra de fleste andre vinhandlere på den tiden| kjøpte han ikke ferdige viner eller druemost på det åpne markedet, men derimot druer fra dyrkere som familien har kjent til alle tider. Så totalt kjøper de druer fra 120 hektar vinmarker, inkl fra 17 hektar de eier selv. Sammen med broren Patrick og vinmakeren Franck Grux driver han en eiendom som har vunnet meget stor anerkjennelse i markedet. Olivier Leflaive viderefører dermed familiens lange historie og viktige rolle i regionen med viner med stort særpreg anerkjente verden over. Sine to siste barn ble født henholdsvis 1997 og 2007. I 2010 besluttet  Olivier Leflaive å pensjonere seg og i dag drives domainet av familien og ikke minst Franck Grux og Philippe Grillet.

Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sétilles 2018. Frankrike, Burgund. Pris kr. 289,90 Poeng 90/100

Drua er Chardonnay. Fin gulgrønn farge. Lekker duft av grønne epler, sitrus og små hint av melon. Frisk, fruktig og en riktig bra fylde på smak. Samme epler og sitrus som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. Lang og elegant ettersmak. Går riktig bra sammen med fisk og skalldyr. En meget bra burgunder

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.