Ølfestival København 2013

UnknownI morgen, torsdag den 23 mai, starter ”Ølfestival København 2013” og varer i tre hele dager.

En festival som ikke skal forveksles med de forskjellige oktoberfestene rundt omkring. Men, en festival som har satt seg som mål og presentere de danske bryggeriene.

-Vi ønsker å vise bredden av dansk øl, sier Anne-Mette Meyer Pedersen, presseansvarlig i Danske ølentusiaster, en interesseorganisasjon for forbrukere og bryggerier, til den danske avisen Berlingske.

Og det har blitt en bredde i den danske bryggerinæringen. På åtte år har det poppet opp bryggerier som paddehatter i Danmark. Fra 20 stykker for åtte år siden, til 120 i dag.

-I og med at noen av ølene er veldig lokale, så prøver vi å samle så mange typer som mulig for å vise bredden, fortsetter hun. Først og fremst for å øke kunnskapen til danskene om dansk øl.

Noe som kanskje er en nødvendighet, da dansk ølsalg minsker år for år.

-Interessen er ikke like stor som i begynnelsen av årtusenet. Men, kunnskapen om øl er større og danskene tørr og prøve øl de ikke kjenner fra før.

På festivalen vil man finne bryggerier som Amager Bryghus, Braunstein, Fur Bryghus, Nørrebro Bryghus og Indslev Bryggeri.

images-1Prisen for å slippe inn er 200 kroner på forsalg. Da får du både guide, smaksglass og ti smaksprøver a 10 cl. Om du vil inn på døren koster det 100 kroner for en dag, da får du også et smaksglass og en guide. Men, du må betale 12 kroner for en smaksprøve.

– Tatt i betraktning at flere av ølene koster over 50 kroner i butikkene, er det ikke så ille, sier Anne-Mette Meyer Pedersen. Og 360 kroner for tre liter øl er jo rikelige for de fleste av oss.

Sideløpene med øl og underholdning, vil det også bli holdt en rekke foredrag og ølsmakerkurs.

Om du er interessert i å ta turen til København og omgås 13.000 andre ølentusiaster,  så holder de til, som sagt, i de gamle tappehallene til Carlsberg, på Ny Carlsbergvej på Vesterbro i København.

Flere opplysninger finner du på beerfestival.dk

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.