© Copyright & photo by Geir-Inge Buschmann

Sommeren er nesten kommet til Tromsø.

Det vil si, sommeren er ikke riktig her ennå da fjellene er hvite og bjørka har knapt nok fått ører. Men, temperaturen er her. Og hva passer vel bedre en varm sommerkveld under midnattssola enn noe kaldt å drikke. Eller ennå bedre, noe godt å drikke.  Og da er mulighetene uendelige.

Om det skal være noe alkoholfritt og man er lei, te, kaffe eller cola, så synes jeg Mack sin eplesider er et godt alternativ. Laget på epler og druer. Passe søt med en fin, fin friskhet.  Skal det være litt mer spennende alkoholfritt, så er det en enkel oppskrift her på

Ferskentepunsj

4 porsjoner

2 kopper sterk ferskente evt annen fruktte 1/2  kopp eplejuice uten sukker 1/2 kopp druejuice 1 kopp ingefær øl Isterninger 1/2  frisk Deilige-sommerdrinkerfersken i 4 skiver.

Bland alt sammen i en bolle. Helles i glass med is og pynt med ferskenskive. Det er  lov og ha en paraply i og mimre sist man var i syden. Server med en gang. Ikke så barnevennlig, men hvorfor skal alt være det?

Om man bare vil sitte en times tid og nyte en øl da? Ja, det er nest inntil umulig å svare på, så jeg foreslår de jeg ville tilbringe en time i selskap med. En vanlig hverdagskveld er ikke kvelden for de store utsvevelsene. Tross alt er det arbeidsdag neste dag. Så, den første jeg tenker på, er Ægir Bøyla Blond Ale. En «blonde ale». Navnet kommer vistnok fra en av Ægirs tjenestejenter. Bøyla smaker syrlig, anelse bitter, men med lang smak. Om man er på humør å spise et eller annet til, så er reker helt suverent. Men, hun er et godt selskap.

Siden det er i Tromsø vi har sommer akkurat nå, så kunne jeg nok tenke meg Mack sin jubileums øl 1877. Mack 1877 er brygget på den orginale tsjekkiske måten, med en mer fremtredende humlearoma enn skandinavisk pilsnerøl. Mack 1877 er produsert med ren pilsnermalt og klassisk, tsjekkisk Saazer humle. Kanskje det beste ølet Mack har akkurat nå med sitt kremete skum og vakre gullfarge.

Vin er enklere. Sitter jeg alene, så skal det være et glass fra en bag in box. Av rødt, ja da er det enkelt en varm sommerdag. Beaujolais Village d’Arthur 2011. En ung rød farge, passe syrlig og et bløtt anslag. En frisk ettersmak som bærer sommerkvelden og sola. Nesten så man kan spille Vivaldi og drømme seg bort til en annen tid med sommerfugler, blomstereng og duften av høy som kommer langt borte fra. Litt som det er malt av Van Gogh.

014Av hvitvin vil jeg velge meg en riesling. Aller helst en Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett. En som er strågul med duft av sommer og vinkjeller. Som smaker av sol og frukt. Lenge etter at man har svelget den siste dråpen. Sånn vin er Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett. Problemet er å åpne en flaske en vanlig hverdagskveld, i alle fall om man ikke er flere og skal på arbeide neste morgen. Den er så lett og ta et glass til av… og et til og…

Vel, her er forslagene til drikke for oss som er nord for polarsirkelen. Dere andre får vente til sola stikker sørover igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.