Coonawarra er Australias mest berømte vindistrikt.

Noe man ikke skulle tro da John Riddoch satte de første vinstokkene med Shiraz i 1891.Han kalte gården sin Chateau Comaum og vinen ble først og fremst brukt til å destillere brennevin. De som egentlig «skapte» Coonawarra er David Wynn og Bill Redman. Brødrene David og Samuel Wynn kjøpte Chateau Comaum etter at Samuel Wynn hadde sett at jorden egnet seg til å dyrke Cabernet Sauvignon. De døpte om gården til Wynns og med David Wynns fantastiske kunnskaper endret han, ikke bare vinindustrien i Coonawarra, men i hele Australia.  I dag så er det Treasury Wine Estates som eier og drifter Wynns. Og vinmakerne er de smått legendariske Sue Hodder og Sarah Pidgeon.

Wynns Coonawarra Shiraz 2021 Australia, South Australia, Coonawarra. Pris kr. 154,90 Poeng: 85/100 Importør: Treasury Wine Estates Norway AS

Drua er Shiraz. Blårød farge. Duft av mørke bær, plommer og et lite hint av fat. God fylde på smak, frisk med solbær, plomme og hint av krydder. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin.  God ettersmak. Passer til alt fra grillen.  Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.