Det er helt utrolige mengder vin, øl og brennevin som slippes i dag, 8 januar.

For meg som ikke har mulighet å delta på pressesmakinger i Oslo, er det litt problematisk og si så mye om kvalitet. Så derfor vil jeg heller fortelle om de vinene jeg veldig gjerne vil smake fremover.

Om vi begynner med hvitvin i basis og testutvalget, vil jeg begynne med Biokult Weisse Blumen 2019 fra Østerrike. Prisen er 179,90 og jeg har hatt riktig bra opplevelser med Biokult tidligere. Det kommer også en rekke meget spennende rieslinger i Bestillingsutvalget. Blant annet fra Weingut Dr. Bürklin-Wolf. En virkelige bra produsent fra Pfalz som jeg opplever som riktig prisverd. En annen superprodusent, men fra Rheingau, er Georg Breuer, og jeg vil smake Georg Breuer Estate Lorch 2019. To andre vin fra Pfalz som jeg tror er riktig bra, er Leiner Riesling Kalkbank Trocken 2018 og Leiner Grauer Burgunder Lehmdecke Trocken 2019.

Fra Frankrike og Burgund, så kommer Francois Carillon som jeg synes holder bra kvalitet. Det samme kan man vel si om produsentene Dom. Lamy-Pillot og Justin Girardin.

Rødvin

Problemet med rødvinene jeg forelsker meg i, er at de er altfor dyre. Derfor har jeg sett etter vin som lommeboka mi tåler. En av de som jeg har god erfaring med, er Australske Penfolds. Så Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2019 som jeg tror kan være et bra kjøp. Fra Bordeaux har jeg tro på Margaux de Brane 2016 av Henri Lurton. Har hatt god erfaring med Lurton tidligere. En jeg ikke har noen erfaring med er Ch. Lyonnat. God pris og har lest om produsent så jeg er nysgjerrig.

Fra Sicilia så falt jeg totalt for vinene som kommer fra Frank Cornelissen. Jeg bare elsker vinene de produserer. Også en tysker må med på rødvinslista mi. Nemlig Pinot Noir vinene fra Weingut Bertram-Baltes. Mektig bra. Også Meinklang Mulatschak Roter 2019 fra Østerrike, er en jeg absolutt må smake.

Det er masser av vin jeg ikke har nevnt. Blant annet fra Spania, Chile og mange andre land. Men, se i vedleggene og botanisere og se hva som tiltaler deg.

Basis

Bestillingsutvalg

Bilder og omtaler på PDF

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.