Nyhetene i basisutvalget på Vinmonopolet.

Nyhetene i basisutvalget som kommer den 6.mai, er kanskje ikke så veldig spennende. Selv om det kommer noen godbiter der også.

3904901Om vi begynner med hvitvin, så kommer New Zealandske Matua med Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2015. Prisen ligger på små 175,- kroner, men det er en vin som virkelig er verd å prøve. Også Juliusspital Würzburger Riesling Trocken 2015 fra Franken i Tyskland, er en vin som så absolutt er virkelig verd å ha med seg i en handlekurv.  Juliusspital produserer som regel noen fantastiske viner og denne til 150,- kroner er vel verd pengene. En annen tysker som er vel verd pengene, er Von Winning Sauvignon Blanc II 2015 fra Pfalz. Von Winning er en av mine absolutte favoritter og jeg er glad den kommer i basis.

Musserende vin.

3818001Her finner vi den vinen som er mest spennende av de vinene som kommer i basis i denne omgangen. En som gleder meg stort, er Paul Buecher Cremant D’Alsace Rose Prestige. En organisk vinprodusent med noen virkelig fremragende viner. Også Champagne Pascal Lallement Brut 1er Cru er en av de champagnene som er vel verd pengene. Selv om man må legge tett på 300 kroner for ei flaske. Men til å være champagne, er den verd det. Også Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Riserva 2008 fra Lombardia i Italia, er en jeg kommer til å bruke penger på i år. Andre årganger har vært virkelig bra, så de knappe 200 1447101kronene er den vel verd.

Rødvin.

Rødvinen skuffer litt. Det er vel bare en som jeg riktig faller for, og det er Centonze Frappato Vittoria 2014 fra Sicilia, Italia. Tidligere årganger jeg har smakt, eller leverer som de sier på Idol og er virkelig verd de knappe 160

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.