Nye øl på Kjeller 5.

2
En øl til 225 kr. Og det en butikkøl.

champangeølKjeller 5 kommer vær måned med nyheter. Denne gangen kom de også med en nyhet fra eget mikrobryggeri. En White Limo som ble tappet på 75 cl. champagneflasker våren 2012, brygget til Rolling Stones, Mötorhead og Foo Figthers.

Dette er en raritet, på mange måter. Først og fremst for at den kommer i et veldig begrenset opplag. For det andre da den har blitt lagret i ” er veldig, veldig mørkt rom” frem til i fredags.  Så da er det kanskje naturlig at ølet heter ” White Limo Vellagret.”  Men, hvordan smaker så denne IPA? Jo. Fargen har en grumsete gyllen farge, et helt utrolig hvitt skum som man kan spise med skje. Smaken er fruktig og har en anelse brød og papir. Og i og med at det er et ufiltrert øl, så har den sedimenter av malt, gjær og humle. Denne ølen er som sagt en raritet og jeg vil nok ikke bruke den til noe mat, men mer smake og undres. Dele med en venn og diskutere den.

Om en øl er verdt 225 kr?  Jeg kjøper jo vin som koster mange ganger mer enn det, så hvorfor ikke en øl?

2 KOMMENTARER

  1. Jeg liker ikke denne utviklingen. Skal en fin flaske alene rettferdiggjøre en sånn pris? OK, så er opplaget lite og den har kanskje en spesiell historie. Likevel. Var på LOKK i går og fikk hakeslepp av en Boulevard Double IPA 75 cl priset til kr. 345. De tar tregangeren på innkjøpspris, uansett – vin eller øl. Det blir helt absurd og sender ut feil signaler om pris i forhold til kvalitet. Etter mitt syn går det rett og slett ikke an å rettferdiggjøre slike priser for noe som strengt tatt er en god IPA på en champagneflaske. Og det var bare ett eksempel, det var flere på menyen …

    • Jeg er på mange måter helt enig med deg Henning. Her var opplaget 19 flasker, samt at jeg var fryktlig nyskjerrig på den, så, derfor jeg kjøpte den. Men, det jeg lurer på, hva er egentlig en øl verdt?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.