Hva ser man om man går innom sitt lokale vinmonopol? Jo, til min enorme glede, så er det en ny årgang av Patrick Baudouin Effusion

Patrick Baudouin er en av Loire’s ledende kvalitetsprodusenter. Hans økologisk dyrkede hvite viner får fullt fortjent masser av oppmerksomhet.

Anjou er vindistriktet rundt den franske byen Angers i den vestre delen av Loire-dalen. Patrick Baudouin kom til Côteaux du Layon i 1990 etter å ha vært bokhandler i Paris i mange år. Han hadde arvet noen hektar vinmarker av sine besteforeldre, som hadde vært i familien eie siden 1920.

I dag er eiendommen på 13 hektar. Syv av disse er til Chenin Blanc-druen som produserer tre tørre hvite viner og en serie søte viner. Endringen til økologisk dyrking har resultert i en betydelig økning av kvalitet og personlighet i vinproduksjonen. Eiendommen ble sertifisert i 2001.

Patrick Baudouin Effusion 2019. Frankrike, Loire, Anjou. Pris 294,90 Poeng 90/100

Vinen er laget på Chenin Blanc. Herlig gyllen farge. Riktig bra Dufter av sitrus, blomster og fersken. Frisk, fyldig og med god frukt på smak. Meget bra syre. Lang, tørr ettersmak. Fungerte glimrende til grilla laks og pasta. En ekte wow vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.