Complémen’Terre er prosjektet til ekteparet Marion Pescheux og Emmanuel  “Manu” Landron. De holder til ca. 25 km. sør for Nantes, i det vakre Loire.

Manu og Marion er nærmest født og oppvokst blant vinrankene i Loire, men etter avlagte vinstudier og langt utenlandsopphold med praksis på vingårder i New Zealand, Chile og Frankrike, bestemte paret seg for å vende tilbake til hjemtraktene og starte opp for seg selv.

Med litt drahjelp fra faren til Manu, muscadet-legenden Jo Landron, kom ekteparet i gang med sin egen vingård i 2013. De driver i dag ca. 8 hektar vinmarker. Produksjonen er økologisk sertifisert og skjer etter biodynamiske prinsipper. Plukking og selektering av druer skjer for hånd. Vinene spontangjæres og er ikke tilsatt annet enn et minimum av svovel ved flasking.

Complémen’Terre Potion Mama Pétillant Naturel 2020. Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine. Pris kr. 269,90 Poeng 90/100

Ny årgang. Drua er selvfølgelig Muscadet. Strågul farge med et lite grønt skjær. Fine perlende bobler. God duft av sitrus, epler og bitte litt blomster. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Lever riktig bra opp til duften med sine epler og frukt. Bra balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. En pet nat som passer til kos men kan også brukes til mager fisk. Meget bra kjøp

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.