Norske bobler til jul

Mens Egge Gård går flere tusen år tilbake, var det først da Christian IV ble nødt til å selge unna eiendom i 1702 den kom i familien Egges eie.

Det var Paul Paulsen som kjøpte gården, og i ettertid tok navnet Egge etter stedet, slik tradisjonen var på den tiden. Siden den tid har det vært gårdsdrift. På 60-tallet ble det lagt om fra tradisjonell gårdsdrift med dyr til frukt-og bærproduksjon og da særlig jordbær og epler. Tidlig på 80-tallet tok Marius Egge over gården som 11. generasjon og la om til økologisk jordbruk, kanskje den første av de store gårdene.

Da forbudet som hadde vart fra slutten av 20-tallet mot å produsere alkohol privat ble opphevet, var det på tide å drive ytterligere produktutvikling. De norske eplene har enestående kvaliteter og balanse mellom friskhet og sukkernivå. Dette var det perfekte utgangspunkt for å lage en alkoholholdig sider. I dag inneholder porteføljen i tillegg til en rekke typer sidere, eplebrennevin og sterkvin. I dag er det  Gaia Gruppen, som sammen med Marius Egge  som eier Egge Gård.

Egge Gård One 2021. Norge, Viken, Drammen. Pris kr. 399,90 Poeng 89/100 Importør: Egge As

Drua er en tålig drue, Solaris, som tåler det norske klima. Lys grønngul farge, fine bobler. Duft av epler og sitrus med et lite hint av stikkelsbær. Frisk, fruktig på smak. Lever opp til duften med sine epler. Meget bra balansert. Lang, god ettersmak. Passer best som aperitiff før den store julemiddagen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.