Jeg er møkk lei vinter og vil ha vår og sommer.

Jeg vil sitte i hagen eller balkongen med en bag in box med rosévin eller hvitvin. Være sammen med venner og snakke skit mens man bare nyter vin som ikke er pretensiøs men bare skaper stemning for man er sammen med folk som betyr noe for en. Og den forbanna snøen er borte.

Hvitvin

Leitz Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 409,90

Joda, denne testet jeg rett før påske. Men den har fortsatt en fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og sniffe. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Wongraven Morgenstern Riesling 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 429,90

Man kommer aldri utenom Wongraven. Denne vinen har en fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Meget bra kjøp.

Rosévin.

Biokult Rosé Zweigelt 2016 Østerrike, Niederösterreich Kr. 299,90. 225 Cl

Testens beste bag in box. Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette er kosevin nummer ett, når vi snakker om rosévin. Meget godt kjøp!!

Viña Maipo Mi Pueblo Rosé 2017. Chile. Pris kr. 329,90 3 liter.

Syrah 50%, Moscatell 4%, Cabernet Sauvignon 30%, Carménère 20%. Lys rosa på farge. Duft av røde bær med et lite hint av blomster. Rund, bløt og frisk på smak. Ok syre og sødme. En helt grei ettersmak. Kose vin. Til den prisen så er det et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.