Noen gode tyske vinopplevelser.

I blant finner man viner som er en hel opplevelse i seg selv.

Og er man en hund etter rieslingvin som jeg er, er lykken tett på det totale når man finner en vakker bukket med riktig bra tyske viner.

Weingut Dr. Siemens T Spätlese 2010 Tyskland, Mosel 90 poeng

Nydelig strågul farge. Herlig duft av gule plommer, epler og sitrus. Og lengst bak ligger en liten blomstereng dufter sommer. Smaken lever på lang vei opp til duften med sine gule plommer, epler og sitrus. Samt her er den frisk, fruktig smak. En tett på perfekt balanse mellom syre og sødme. En nydelig og lang ettersmak. Vinen til spekemat og lange samtaler med gode venner. Løp og kjøp.

Weingut Dr. Siemens TerraSaar 2012 Tyskland, Mosel 88 poeng

Fargen er gulgrønn. Nydelig duft av sitrus, fersken og blomster. Frisk og fruktig på smaken. Her finner man både sitrusen og ferskenen fra duften. Og en veldig balansert syre og sødme. Lang og elegant ettersmak. Dette er en kosevin eller vin som kan brukes sammen med fenalår og andre tørkede skinker. Meget bra kjøp.

Pflüger Dürkheimer Michelsberg Riesling trocken 2014, Tyskland, Pfalz 88 poeng

RieslingSQbAScivaroSiemensDr-2014_2843214_600x600Weingut Pflüger fortsetter å imponere på meg. Så også med denne vinen. Dyp gulgrønn farge. Lekker duft av gule epler, sitrus og sommer eng. Og smaken lever på lang vei opp til duften med sine epler, sitrus og blomster. Fin frisk smak. Godt balansert syre og sødme. Riktig lang ettersmak. En vin som går riktig fint sammen med kylling og annet lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Weingut Dr. Siemens Scivaro 2013, Tyskland, Mosel 86 poeng.

Vinen er gulgrønn på fargen. Lekker duft av sitrus, epler, blomster og hint av urter. Frisk på smaken, fin syre som er godt balansert mot sødme. Her finner man de samme eplene og sitrusen som i smaken. Riktig god og lang ettersmak. Passer til både kos og feit fisk. Meget bra kjøp.

Weingut Stadt Mainz Rhein Riesling Trocken 2014, Tyskland, Rheinhessen 85 poeng

Lys gulgrønn på fargen. Fin duft av blomster, sitrus og epler. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet, sitrus og epler. En god ettersmak. En vin som vil passe fint sammen med lyst kjøtt eller skalldyr. Bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.