Pet Nat og perlende vin er populært for tiden.

Men ingen av delene er noen ny oppfinnelse. Definisjonen for perlende vin er en vin som holder opptil 2,5 bar, og det er maks av hva en perlende vin kan ha før den blir musserende.

Pét nat er visstnok en eldre måte enn for eksempel champagne, å lage musserende vin på. På fransk så kalles det methode ancest, eller på godt norsk, gamle måten. Men vanligvis kalles den pétillant naturel eller bare pét nat. Kort forklart, er Pét nat en vin som er tappet på flaske før gjæringen er over. Så derfor følger det både sukker og levende gjær med. Inne i flaska spiser gjæren opp resten av sukkeret og resultatet er bobler og smak.

Casa Belfi Colfòndo Raboso 2016. Italia, Venezie. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100

Testens beste. Drua er Raboso. Fin rød farge med en fine bobler. Meget bra duft av moreller og små hint av bringebær. En riktig god frisk og fruktig smak. Bra balansert syre. Lever opp til duften med røde bær. En tørr og god ettersmak. Kan brukes til litt tyngre kjøttretter. Meget bra kjøp.

Claus Preisinger St. Laurent Ancestral Pet Nat. Østerrike. Pris kr. 249,90 Poeng 88/100

Drua er St. Laurent. Lysegul på farge. Fine bobler. Duft av brød med litt sitrus. Smaken er frisk og fruktig. Bra fylde. Ok syre og sødme. Bra ettersmak. En vin som passer til grønn salat og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Johan Vineyard Petillant Naturel Pinot Noir 2017. USA, Oregon, Willamette valley. Pris kr. 247,20 Poeng 87/100

Drua er Pinot Noir. Rosa farge, fine bobler. Duft av røde bær, hint av jordbær og tropisk frukt. Smaken er fyldig, frisk med bra frukt. Bra syre. Fin sødme. Fruktig med en meget bra ettersmak. Passer bra sammen gode venner. Meget bra kjøp.

Bonelli Malvasia Frizzante Secco.Italia, Emilia-Romagna, Colli Piacentini. Pris kr. 169,90 Poeng 84/100

Drua er Malvasia. Fargen er lysgul med et lite grønt skjær. Ok bobler. Duft av hylleblomster med hint av fersken. Rund og fruktig på smak. Frisk. En del sødme. Helt ok ettersmak med noe blomst. En vin som fungerer best til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.