For å komme med på Godt Drikkes fornemme liste, må vinen ha hatt en sekser på terningen.

Vinen må også ha blitt smakt i løpet av 2018. Rekkefølgen er ingen selvfølge, for vinene kommer i den rekkefølgen som jeg synes er best. Selvfølgelig en helt subjektiv øvelse.

1. Meinklang Burgenland Red 2016. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 459,90

Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe den disete røde fargen bærer preg av. Duften har bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp

2. Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 469,90

Drua er hundre prosent Barbera . Fin, dyp røde farge. God duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En virkelig bra allround vin. Et virkelig godt kjøp.

3. Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2017. Italia, Piemonte Pris kr. 440,-

Drua er hundre prosent Barbera. Den er klar rød på fargen. Duft av kirsebær og mørke bær samt noen hint av urter.  Smaken er ung, frisk og fruktig med hint av bær og urter. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med enkle pastaretter. Meget bra kjøp

4. Natural Selections Bordeaux. Frankrike, Bordeaux. 3 liter. Pris kr 509,90

Ikke av de billigste pappvinene, men så absolutt en av de beste. Laget på Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 18%, Merlot 70%, Malbec 2%. Mørk rød med et lite blått skjær. Lekker duft av solmodne solbær, plommer, litt urter og en anelse tre. Smaken har riktig god fylde med en riktig bra munnfølelse. En sjeldent bra balansert syre og sødme. Fin tannin og en fin ettersmak. En vin som passer til både lam og kos. En sjeldent bra Bag in Box.

5. Cruzado Garnacha 2016. Spania, Aragon. Pris kr. 399,-

Som navnet sier, laget på hundre prosent Garnacha. Fin mørkerød farge. Duft av mørke kirsebær, bitte litt oliven. Smaken har fin fylde med en riktig bra munnfølelse. Bra balanse mellom syre og sødme med en bra ettersmak. Kan brukes til både lam og grill. Testens beste rødvin. Løp og kjøp.

6. Faustino Tempranillo. Spania. Pris kr. 434,90

Drua Tempranillo og 15% merlot. Mørk rød farge. Duft av mørke bær og noe fat. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og fat. Bra balanse mellom syre og sødme.  God ettersmak. Passer fint til lam eller bare som kos. Meget godt kjøp.

7. Signature Series Figli Luigi Oddero Piemonte Rosso 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 449,90

Druene er Barbera 35%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 45%. Mørkerød med et blålilla skjær. Dufter av både røde bær og kirsebær. Hint av urter. Smaken lever fint opp til duften, med en frisk og fyldig munnfølelse. Bra balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. Passer til både svin og lam. Meget bra kjøp.

8. Les Rives d’Alcion 2016. Frankrike, Rhône Sør, Vaucluse. Pris kr. 399,90

Blårød farge. Duft av mørke bær og urter samt det lille udefinerbare som er sjarmerende. Smaken har bra fylde, frisk og samme mørke bær som i duften. Bra balanse og bra tannin. Hel ok ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Prisverd.

Rosévin

1. Biokult Rosé Zweigelt 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 299,90 (2,25 l)

Jeg slutter aldri å forundre meg over kvaliteten på Biokult Rosé. For å travestere den svenske musikeren Peps Persson, så er dette «Hög standard.» Druen er hundre prosent Zweigelt. Fin rosa farge. Bra duft av røde bær med en anelse lime og blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med bær, litt sitrus. Virkelig bra balansert sødme og syre. Lang og god ettersmak. Sommerens kosevin selv om den fungerer glimrende til lyst kjøtt fra grillen. Løp og kjøp vin.

2. Tommasi Baciorosa Appassionato Rosé 2017. Italia.  Pris kr. 399,90

Druene er Corvina 50%, Molinara 20%, Rondinella 30%. Fin, klar rosa farge. En bra duft med sitrus, modne kirsebær og skogsbær. Frisk, fruktig med fin fylde på smak. Meget bra balansert. En herlig tørr, frisk ettersmak. En vin som fungerer bra som en aperitiff eller til fisken. Mektig godt kjøp.

Hvitvin.

Det var veldig mye bra av hvitvin i år. Men det er mange gjengangere på lista.

1. Meinklang Grüner Veltliner 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 439,90

Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig, fruktig. Bra fylde og med samme epler og sitrus som i duften. God  syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fisk, men best til kos. Meget bra kjøp.

2. Leitz Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 409,90

Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og sniffe. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

3. Wongraven Morgenstern Riesling 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 429,90

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Meget bra kjøp.

4. Signature Series Gysler Riesling Trocken 2017, Rheinhessen, Tyskland. Pris kr. 459,90

En fin, fin grønngul farge. Duften har solmoden fersken, blomster og noe sitrus. Smaken er ung, frisk og sommerlig. Her finner man både epler og noe sitrus. En riktig god og lang ettersmak. Denne vin passer til grillet fisk og lyst kjøtt, men mest til kos. Og det skader jo ikke at dette er en økologisk vin. Her får man virkelig valuta for pengene. Løp og kjøp.

5. Zaccagnini Yamada Pecorino 2017, Italia, Abruzzo, Colline Pescaresi. Pris kr. 439,90

Drua er Pecorino. Gulgrønn farge. Ung fruktig duft med sitrus og hint av blomster og vinbergfersken. Smaken er fyldig og fruktig med en lett sødme. Fin syre, en god ettersmak. Passer til alt godt fra havet, salat og lyst kjøtt. Ikke minst passer den bra sammen med sommerkvelder og lange samtaler. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.