Noe om langpils og eksport.

Nå begynner nyheten fra bryggeriene å komme inn.

I februar er det et såkalt lanseringsvindu for supermarkedene. Det skjer tre ganger i året og det første er alltid i februar. Da lanseres det tusenvis av produkter. Alt fra hårsjampo, brød, bamser til øl. Og det er det siste som interesserer Godt Drikke. Og bare derfor presenter jeg i første omgang et øl fra Berentsens Brygghus AS. Det er nemlig ikke et øl som kommer på butikk, men på Vinmonopolet.

Berentsens Gullkorn 6,5%

Da jeg var ung, etter hvert for mange år siden, kjøpte vi alltid to langpils og en eksport øl når vi skulle på hyttetur. Man var riktig øl kjenner når det var det man fikk med seg i sekken. Men, som sagt, det var mange år siden. Og det er derfor Berentsens Brygghus AS fikk i gang tankene om den gang da. De kommer nemlig med en Dortmunder /Helles «Export». En fin sak på 6,5%. I følge beskrivelsen skal den være dypt gyllen, Akkurat som en Dortmunder og eksport skal være. De har mer aroma humle enn bitterhumle. Og den relativt høye alkoholen er der for å ” oppnå smaksrikdommen og fylden.”

Berentsens Gullkorn 6,5% er et øl jeg gleder meg til å smake. Og så snart den har vært testet, kommer smaksnotatene med terningkast.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.