Det var en gang fire brødre, Leone, Giovanni Battista, Costantino og Giuseppe som flyttet fra Costigliole d’Asti til Neive, i hjertet av Langhe-området, for å jobbe som husmenn.

Men skjebnen for de fire ble veldig forskjellig. Leone ble drept i en jaktulykke, Giovanni Battista begynte å studere teologi og ble sognepresten i Caramagna. Costantino meldte seg inn i  Arma dei Carabinieri. Til slutt var det bare Giuseppe igjen som beholdt drømmen om å eie en vinkjeller og vingård.

En dag i juni i 1895 hørte han at det var en vinkjeller til salgs i Borgonuovo di Neive, for den svimlende summen av tre tusen Lira. Et beløp han aldri ville ha råd til. Men samme natt hadde han en drøm, og dagen etter spilte han tallene han så i drømmen på Lotto. Og som i alle gode eventyr, smilte skjebnen til Giuseppe, og med gevinstene kjøpte han gården. Etter Giuseppes død, overtok sønnen Leone og det var under hans ledelse at vinfirma vokste og fikk et visst ry. Etter førti år med hardt arbeid, gjennom to verdenskriger, overtok Leones sønner, Valerio og Renzo virksomheten. Og det var deres fortjeneste at vinen ble solgt på flasker.

I dag er det barnebarna, Lorenzo og Anna som drifter de 59 hektarene vinmark

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 359,90 Poeng 89/100

Drua er Nebbiolo. Fin rød farge med et brunt skjær. Duft av mørke bær og hint av fat. Meget god fylde smak. Rund og behagelig i munnen.  Samme bær på smaken som i duften. Lett syre. Bra tannin. God, tørr ettersmak. Passer veldig bra sammen med lam. Meget bra kjøp!

Giacosa Roero Arneis 2020. Italia, Piemonte, Roero Pris kr. 169,90 Poeng 87/100

Drua er Arneis, en drue som først og fremst brukes i Piemonte, Roero. En vakker gulgrønn farge. God duft av gule epler og noe sitrus. En fet og fruktig smak med samme epler som i duften. God syre. Riktig bra ettersmak. Passer godt sammen med fet fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.