Når man er lei julemat…

Jeg er rimelig lei av julematen.

Så lei av rester fra ribbe og pinnekjøtt at jeg et øyeblikk vurderte å bli vegetarianer. Heldigvis ble jeg reddet av en frisk dessert som er en herlig kontrast til julematen. Nemlig en riesling sorbet. Den er rimelig lett å lage.

Det du behøver til fem personer, er følgende:

5 dl riesling vin. Gjerne en av de billigste du finner.
3 ts. sukker
75 cl hvit druesaft
Saften fra en sitron
2 eggehviter
1 ts. vaniljesukker
150 g druer.

Sånn gjør du.

Still en bolle en times tid i fryseboksen. Mens den står der, så koker du opp vinen sammen med sukkeret. Når det har kokt opp, så lar du det kjøle ned. Tilsetter drue- og sitronsaften. Så heller du alt over i bollen som du hadde i fryseboksen. Still alt tilbake i fryseboksen i ca. tre timer. Husk nå røre med jevne mellomrom så det ikke danner seg iskrystaller.
Også er det bare å piske eggehviten og vaniljesukkeret helt stivt og vend det ned i sorbeten.

For å få det litt snobbete, så kjøler du ned noen champagneglass, deler druene i to og har de  i glassene. Fyll opp med litt kald riesling vin. Om du ikke har en sprøytepose, så klipp av hjørnet på en frysepose og sprøyt sorbeten ned i glassene og server moroa med en gang.
Dette er en voksen dessert og passer overhode ikke til barn.

Godt Drikkes drikkeforslag.

Maximin Grünhaus Riesling Sekt Brut 2018. Tyskland, Mosel. Pris kr. 299,90 Poeng 89/100

Drua er Riesling. Gulgrønn farge. Fine små bobler. Bra duft av sitrus, epler og små hint av fersken. Smaken er fruktig og frisk. Bra, kremet fylde. Balansert syre og sødme. Lever til fulle opp til frukten fra duften. Lang og god ettersmak. Passer best til lange samtaler og aperitiff, men går også fint sammen med lette retter med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.