Nakne bobler fra Piemonte.

0

Jeg har vært stor fan av vinen fra Carussin siden jeg smakte vinen fra deres gård første gangen for en tre, fire år siden. Og da mener jeg alt av røde og hvite viner.

Men Carussin-familien lager også en musserende vin på moscato som skiller seg radikalt fra de aller fleste andre musserende viner laget på samme drue i Asti Deres vin er nemlig én av kun to spontanfermenterte moscatoer i området! Vinen gjærer veldig lenge, og lanseres gjerne på markedet åtte til ti måneder senere enn de fleste andre moscatoer. Filari Corti dufter og smaker dermed av blomster i stedet for av banan og tropisk frukt, akkurat som ekte moscato skal gjøre.

Filari Corti betyr for øvrig ”korte rader”, som ironisk nok refererer til navnet på de over 200 meter lange radene i vinmarken druene kommer fra, som er nødvendig som følge av markens rektangulære form.

Carussin Filari Corti Moscato d’ Asti 2016. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 149,90 Poeng 88/100

Vinen er laget på Moscato som navnet sier. Den har en fantastisk gulgrønn farge. Vinen har fine små bobler. Meget bra duft av gule plommer, hylleblomst, lime og bitte litt pære. Ikke dårlige dufter fra en musserende vin. Det er nesten så man bare vil sitte og lukte. Vinen har en veldig bra fylde. Herlig frisk og fyldig. Perfekt balanse. En lang og god ettersmak med et lite sitruspreg. En vin som kan brukes til ulike desserter men som jeg liker aller best helt alene og bare for nytelse. Og den holder bare 5,5% alkohol. Dette er en ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.