Arianna Occhipinti grensesprengende viner har nådd vinelskere over hele verden.

Hun har på mange måter blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Arianna Occhipinti studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Hennes interesse for vin ble vekket allerede som barn da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti som eier vingården COS. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og onkel Gusto som “gudfar” for prosjektet, ervervet hun seg en hektar vinmark. Noe som i dag har vokst til utrolige 34 hektar. Som om det ikke er nok, så har hun skapt et renommé som når så godt som verden rundt. Vinproduksjonen hennes er klassisk naturvin; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2021. Italia Sicilia. Pris kr. 275,00 Poeng 90/100

Ny årgang. Druene er Nero d’Avola 30%, Frappato 70%. Fargen er blårød. Bra duft av moreller, urter og hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. God frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. Frisk tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med grillet kjøtt. Her er det mye vin for pengene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.