Det Portugiske vinfirma Casal de Ventozela arvet navnet fra den historiske Quinta Casal de Ventozela, som ligger i Mogege, en liten by i Vila Nova de Famalicão (Braga).

De første opptegnelsene dateres tilbake til 1874, da eiendommen var eid av en de adelige familiene i regionen. Omtrent hundre år senere, i 1978, ble det kjøpt opp av José Ferreira Cortinhas, den nåværende direktøren for selskapet. På den tiden, fortsatt i kjølvannet av Nellikrevolusjonen den 25. april, startet han en intensiv fornyelsesprosess som varte til 1989.

Etter å ha etablert vingårdene og bygget kjelleren, begynte Casal de Ventozela å markedsføre vinene sine ved å selge vin i bulk til lokale grossister. Dette gjorde det mulig å konsolidere selskapet og få erfaring og kunnskap for det som skulle følge.Noen år senere, i 2008, ble den første Casal de Ventozela-enkeltsortsvinen tappet – Casal de Ventozela Espadeiro 2007. I dag eier de 27 hektar vinmark og produserer cirka 170 000 liter vin hvert år.

Mosaic Rosé 2021. Portugal. Pris kr. 429,90 Poeng 84/100

Druene er Espadeiro 40%, Vinhão (Sousón) 60%. Lys rosa farge. Duft av sitrus, røde bær og små hint av blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med sine bær. Veldig bra balansert syre. God ettersmak. En vin som passer aller best til reker og kos. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.