Gammel Opland fyller 150 år!

0

I år er det 150 år siden originalresepten på Gammel Opland så dagens lys. Jubileet markerer også et stykke norsk kulturarv.

I 1872 gikk det som skulle bli Norges mest populære akevitt gjennom tidene, fra lokalproduksjon til å ekspandere og profesjonalisere for å nå ut til et større marked. I anledning jubileet lanseres denne eksklusive utgaven, Opland Jubileum.

Historien til Gammel Opland begynte da bønder fra bygdene rundt Gjøvik gikk sammen om å lage et eget brenneri for å sikre avsetning på poteter og bygg. I nesten tjue år ble spriten kun solgt lokalt, men i 1872 ble det etablert et destilleri i daværende Christiania. Etter etableringen ble det for alvor satt i gang produksjon av akevitten hele Norge i dag kjenner som Gammel Opland.

Terningkast: 6

Nr. 143761

Opland Jubileum (brennevin)

Norge/Viken/41,5 prosent

Kr. 699,90 (bestilling)

 Lys brun akevitt som er modnet minst ti år på gamle sherryfat. I potetspriten er det blant annet brukt frø fra fennikel og koriander samt paradiskorn. Det preger duften i tillegg til fat, vanilje, tørket frukt og karamell. Smaken er avrundet og kompleks med karve, anis, sitrus, blomster og lakris. Stor ettersmak. Til ren nytelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.