Bodegas Luzón startet opp i 1916 og har vært i kontinuerlig utvikling og modernisering siden da.

Det brukes i dag topp teknologi i alle ledd – fra vinmarkene til flaskene fylles. Her har jeg funnet tre, spanske røde som alle er modnet på franske eikefat.

Nr. 124431
Luzón Colección Garnacha Tintorerea (rød)
Spania/Jumilla/2018/14,5 prosent
Kr. 174,60 (bestilling)

Kun brukt Alicante Bouche – eller som druen kalles lokalt, Garnacha Tintorerea. De dyrkes 600 meter over havet og vinen er modnet åtte måneder på fransk eik. Tett, tett rød. Enorm fylde med masse, moden frukt, lakris, plommer og gode fattoner (vanilje). Smaken er i samme leia. Tar umiddelbart tak i munnen. Tørrer på grunn av garvestoff og krekling. Også noe tanniner. Mot kompott i en lang avslutning. Til vilt.

Nr. 38592
Matsu El Picaro (rød)
Spania/Castilla y León/2020/14,5 prosent
Kr. 159,80 (bestilling)

Matsu-serien består av fire varianter som er en hyllest til de tre generasjonen som har jobbet på vingården. Laget på Tinta del Toro og fatmodnet på fransk eik i tre måneder. Dyp rød. Moden frukt, søte, mørke bær og tre (vanilje). Smaken er bløt med stor fylde fra frukt og bær. Syrer som balanserer. God varighet med tanniner som tørrer. Til lam og storvilt.

Nr. 90313
Baigorri Crianza (rød)
Spania/Rioja/2017/14,5 prosent
Kr. 230,60 (bestilling)

Ni deler Tinto del Pais (Tempranillo), Garnacha og Graciano (Bovale). Har fått året på franske fat. Dyp rød. Masse moden frukt som plomme, gode eiketoner, bær og krydder. Stor fylde med mer frukt. Også syrlig med faste tanniner. Totalt sett en balansert Rioja som tørrer noe i avslutningen. Til lam og vilt. Solid femmer!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.