God vin til våre lesere er mottoet for godtdrikke.net.

Og at mangfoldet er betydelig, er denne kvartetten fra fire ulike land et godt eksempel på. Den spanske er en del av et nært samarbeid mellom tre kamerater i bransjen, Tomàs Cusiné, Xavier Cepero og Eric Solomon, som alle står bak Cara Nord – en vingård som ble startet så sent som i 2012.

Nr. 80694
Cara Nord Trepat (rød)
Spania/Catalonia/2017/12,5 prosent
Kr. 206,10 (bestilling)

Kun brukt Trepat-druer som er økologisk dyrket. Klar rød. Mørke bær, krydder, eik og en anelse jord. Saftig og fyldig i smaken. Gode syrer, krydder, frukt og mer bær. En del tanniner gir vinen en tørr, men lang ettersmak. Til oster og lyst kjøtt. Solid femmer!

 

Nr. 129936
Sevilen Majestik Syrah & Kalecik Karasi (rød)
Tyrkia/2018/13 prosent
Kr. 170,60 (bestilling)

Laget på seks deler Syrah og Kalecik Karasi. Deler av vinen er modnet halvåret på fransk eik. Dyp rød. Dufter ulike, modne bær, pepper og treverk. Saftig stil med frukt og mer krydder. Noe tanniner og syre som spiller på lag. Det varer. God, lang finish med ditto sødme. Alene eller til storvilt. Sterk femmer!

Nr. 82693
Fenocchio Langhe Nebbiolo (rød)
Italia/Piemonte/2019/13,5 prosent
Kr. 189,90 (bestilling)

Nebbiolo-vin som er lagret på gamle eikefat. Rødbrun på farge. Kompleks med moden frukt, tørt lær, noe jord, en god bærmiks, blomster og urter. Fyldig smak med både friskhet og sødme. Mer bær og en del tanniner. God varighet. Til årets lam og storvilt.

Nr. 79626
Champy Bourgogne Cuvée Edme Pinot Noir (rød)
Frankrike/Burgund/2020/13 prosent
Kr. 224,90 bestilling)

Pinot Noir-vin som er fatmodnet i ti måneder – også på nye. Klar rød. Typeriktig duft med mørke bær, frukt og en anelse eik. God sødme i smaken. Har også et godt bærpreg samt krydder. Gode syrer og tanniner, men også fylde. God lengde. Til lyst kjøtt og lam. Sterk femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.