Ideen bak vinselskapet ble virkelighet da noen venner med interesse for vin ville gjøre noe med det faktum at en større andel av de fineste, georgianske familievinene var helt ukjente på markedet.

De ble for det meste konsumert av eierne selv. I begynnelsen var The Wine Thieves Company involvert i alle aspekter av produksjonen. Målet var å ivareta lokal vinkultur og gjøre det lokalt. Først i 2018 ble vinene tilgjengelige utenfor Georgia. De er tradisjonelt produsert og modnet i amforaer (eggformede leirvaser) begravet i bakken – en kjent lagringsmetode i Georgia. Denne klassifiseres som oransjevin – en type hvitvin laget på hvitvinsdruer som gjennomgår en ekstra lang maserasjon. Det vil si at mosten ikke siles av med en gang, men får trekke ut smaks- og aromastoffer fra skallet.


Nr. 133724
Rkatsiteli Dry Amber Wine (hvit)
Georgia/Kakheti/2019/12,8 prosent
Kr. 169,90 (basis)

Kun brukt Rkatsiteli-druer. Gylden mot oransje på farge. Lagret halvåret i amforaer. Det preger også duften som har et behagelig jords- og amforapreg. God frukt – også tørket – samt krydder og sitrus. I smaken finner jeg moden sitrus, mer frukt, honning og urter. God friskhet og fylde. Lang avslutning. Til hvitt kjøtt og oster. Tåler noe lagring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.