Mer champagne.

Et siste tips om bobler til nyttårsaften.

Siden det er for sent å bestille vin fra bestillingsutvalget, så er disse forslagene å finne i basisutvalget til Vinmonopolet.

ChampagneFørst ut denne gangen, er Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut med varenummer 4447701 til 298 kroner.

Vinen har en fin lys, gyllen farge. Flotte små bobler som kiler nesen og tungen. Jeg virkelig nyter duften av høstepler og en anelse sitrus. Smaken har de samme eplene som i duften sammen med en anelse sitrus. Godt balansert syre og sødme. Vinene har en god fylde og en lang, behagelig ettersmak.

Siden vi nordmenn elsker Burgund, så er jeg bare nødt til å ha med meg denne cremanten.

Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2011. Varenummer:9106401 til en pris av 169, 90.

Vinene er laget på hundre prosent Chardonnay. Har en gulgrønn farge med små, vakre bobler. Som sin slektning fra champagne ovenfor, så har denne også en god duft av høstepler og en høstlig blomstereng. Smaken lever opp til duften med sine høstepler og en anelse sitrus. En veldig godt balansert syre og sødme en passelig ettersmak. Kan virkelig anbefales.

Denne gangen ender vi opp i Italia. Ikke noe feil sted å ende opp sammen med

Jeio Prosecco Brut. Varenummer:5224701 til kroner 119,90.

Denne proseccoen har en lysegul farge, en bra duft av epler, sitrus og en duft jeg ikke helt klarer og sette navn på. Boblene er rimelige. Smaken lever på mange måter opp til duften med sine epler og sitrus samt det udefinerbare som kiler tungen og hjernen med hva det kan være. Syre og sødme er greit balansert og vinen har en god lengde i ettersmaken. Jo, denne kan man trygt legge i handlekurven.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.