Italienske bobler er mer enn prosecco. Det er også spumante og Ferrari.

Mer enn noe annet firma i DOC Trento er Ferrari forbundet med produksjon av musserende vin etter metodo classico, nærmere bestemt fremstilling av musserende vin etter den tradisjonelle champagnemetoden. Ikke bare er firmaet historisk sett det ledende i regionen når det gjelder kvalitet og produktutvikling, men Ferrari eier i dag i overkant av 100 ha vinmark i DOC Trento i tillegg kjøper de inn druer fra ytterligere 300 ha. Totalt sett utgjør dette mer enn halvparten av det samlede vinmarksarealet i DOC Trento. Den årlige produksjonen er i dag på ca 4,5 millioner flasker, og det ligger til enhver tid 15 millioner flasker i kjellerne i varierende stadier av produksjon.

Historikk

Ferrari har produsert musserende vin helt siden 1902. Ferrari er med andre ord vin med historie så vel som vin med adresse. I 1952 solgte Giulio Ferrari firmaet til en kjent vinhandler i Trento, Bruno Lunelli. På det tidspunktet var produksjonsvolumet meget begrenset, så lite som 9000 flasker ble produsert årlig, og så godt som hver eneste flaske ble kjøpt og drukket i Italia.

I 1969 overlot Bruno Lunelli firmaet til sine tre sønner. Gino og Franco fikk ansvaret for strategi og markedsutvikling, mens Mauro fikk det tekniske ansvaret for produksjonen. Med utgangspunkt i de to opprinnelige vintypene, Ferrari Brut og Ferrari Maximum Sec, et tørr og en søtlig utgave, utviklet Mauro porteføljen både hva gjelder sortimentsbredde, stil og kvalitet. I dag er det 3. generasjon Lunelli som driver Ferrari, nemlig Marcello, Matteo, Camilla og Alessandro. (Kilde: Moestue)

Ferrari Trento Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Laget på Chardonnay. Strågul på fargen. Fine bobler som kiler nesen når man stikker den i glasset for å få duften av epler, sitrus og brød. God fruktighet, bra syre. Elegant ettersmak. Passer til kos og gjerne små lette retter. Laget på «champagnemetoden» og er et veldig bra kjøp

Ferrari Perlé Trento Extra Brut 2012. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 314,90 Poeng 87/100

Drua er 100% Chardonnay. Gulgrønn på fargen med fine små bobler. Virkelig bra duft av epler, sitrus og gjærbakst. Frisk, fruktig med en riktig fin fylde på smak. Lever opp til duften med sine epler og hint av pære. Meget bra balansert syre og sødme. Riktig god ettersmak. Passer glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Ferrari Trento Brut Rosé. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 299,90 Poeng 88/100

Druene er Chardonnay 40%, Pinot Noir 60%. Lys rosa på fargen. Fine bobler. Meget bra duft av røde bær, fersken og gjærbakst. Frisk og fruktig på smak. Samme røde bærene som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. Glimrende til aperitiff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.