Matua Marlborough Pinot Noir 2020

Jeg blir aldri riktig ferdig med Matua. Og det av flere grunner. Først og fremst for at de holder en bra kvalitet i forhold til pris.

New Zealandske Matua ble grunnlagt 1974 av brødrene Bill og Ross Spence. Egentlig hadde det startet noen år før, i 1969, da brødrene fikk sine første 3 hektar med vinmark og et skur hvor de eksperimenterte med ulike typer druer. De ville nemlig skape noe helt nytt. Og til slutt falt de ned på drua Sauvignon Blanc.

-Det var nesten et sjokk første gangen vi smakte vinen vår. Den hadde alt, aroma av stikkelsbær, hylleblomster og så hadde den en intens god smak og ikke minst en perfekt syre. Og vi visste det var den drua vi ville satse på, fortalte Bill Spence til Godt Drikke for noen år siden.

Både Bill og Ross Spence er utdannet ønologer, Ross fra USA og det var han som hadde «funnet» Sauvignon Blanc. Men det var begge brødrene som satte New Zealand på vinkartet med sin Sauvignon Blanc og i dag er det Sauvignon Blanc og Pinot Noir som er de viktigste vineksportene til New Zealand.

Matua Marlborough Pinot Noir 2020. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

Drua er Pinot Noir. Rubin rød farge. God duft av røde bær med hint av urter og papir. Smaken er frisk og fyldig med en virkelig bra balansert syre og sødme.  God fruktighet med samme bær som i duften. God tannin. Passer fint til lyst kjøtt og ikke minst til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.