Mandagens rimelig viner, går fra det elegante hvite til de røde kraftfulle.

Felles for alle vinene er at man får mye vin til en rimelig penge.

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2015 Tyskland, Pfalz 88 poeng.

Fargen er gulgrønn med en deilig duft av sommer. Det vil si, her er det både blomster, sitrus og noe urter. Smaken lever virkelig godt opp til duften med sin unge, slanke stil. Her er det både sitrus og sommerepler. Riktig god syre. Lang og nydelig ettersmak. Passer virkelig bra sammen med fet fisk, salater og hvorfor ikke frukt? Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Wittmann 100 Hügel Riesling Trocken 2014. Tyskland. Rheinhessen. 87 Poeng.

Det var vin fra Wittmann som fikk meg til å forstå at man kunne produsere mer enn poteter og gulrøtter i Rheinhessen. Og hvilke viner de produserer. Her er fargen gulgrønn. chateau-de-meaux-2013Duft av sitrus, epler og urter. God fylde i smaken. Med sitrus, epler og en uendelig lang, frisk og nydelig ettersmak. For meg blir dette sommervinen nummer ett. Meget godt kjøp.

Rødvin

Ch. de Meaux 2013 Frankrike, Sørvest, Cahors 87 poeng

Chateau Gautoul er et historisk slott fra det 17 århundre som ligger flott på en høyde med utsikt over landsbyen Puy l’Evêque og elven Lot. I området rundt slottet har de 30 hektar med sydvendt vinmark hvor de dyrker Malbec, Tannat og en liten del Merlot for å runde av de stramme vinene. Chateau Gautoul ble i 1998 kjøpt opp av belgiske Eric Swenden og hans kone Claudine. De har investert mye i vinifikasjonen og kvaliteten har vært merkbar bedre fra år til år etter deres ankomst. Vinen er blårød på fargen. Nydelig duft av mørke bær, noe fat og urter. En saftige og runde smak. Fin frukt og en behagelig syre og sødme. Riktig god ettersmak. En vin som passer bra til kraftige gryter eller en saftig biff. Her er det mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Ch. La Reyne Le Prestige 2012 Frankrike, Sørvest, Cahors 86 poeng

Blårød på fargen. God duft av mørke bær, urter og fat. Smaken er fyldig og lever riktig bra opp til duften med sine mørke bær og fat. Bra balansert syre og sødme. Lang ettersmak. En vin som bør dekanteres for å få ut alt av smak og duft. Passer bra til vilt og storfe. Meget bra kjøp.

Ch. Les Donats 2012 Frankrike, Sørvest, Bergerac 85 poeng.

Blårød på fargen. God duft av solbær, urter og hint av lakris. Smaken er saftig med en god munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. En riktig fin ettersmak. Passer til både kos og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.